Zippo

Verdens mest kjente lighter, Zippo lighter, er historien om et selskap som har eksistert i mer enn 80 år og er i stadig utvikling.

Historien startet i 1932 i Bradford Pennsylvania, USA med George W. Blaisdell som oppfant Zippo og det ringe slagordet "It works or we fix it for free " og det ringer fortsatt i dag.

Produktfamilien, den har også vokst seg større med årene. I dag inkluderer familien, i tillegg til den klassiske Zippo bensinlighteren, også Multi Purpose lightere, Butangass lightere, Zippo skriveinstrumenter, klokker og Outdoor utstyr, den har til og med blitt en egen kleskolleksjon. I tillegg eier Zippo Mfg den berømte amerikanske knivfabrikken WR Case Cutlery & Sons, kjent for å produsere håndlagde kniver også med livstidsgaranti.

Og den klassiske Zippo lighteren, den ser fortsatt ut som seg selv; hjørnene er blitt litt rundere og kantene litt mindre skarpe, men formen og lyden er fortsatt umiskjennelig. Du vet når du har fått tak i en Zippo. Og med 500 millioner produserte eksemplarer igjen i 2012, er hver Zippo lighter et stykke historie i seg selv. Som alle nye Zippo-produkter hjelper det å fortsette historien om verdens mest kjente lighter og et selskap som i dag bæres videre av etterkommerne til George W. Blaisdell, i samme fabrikk som eventyret startet for mer enn 80 år siden.